INTRODUCERE

FAZA 1 - CINA - MASA PROTIDO-LIPIDICA CU GLUCIDE CU IG FOARTE MIC

CINA

- cina ar trebui să fie cea mai usoară masă a zilei.cina va putea să nu mai fie atât de pantagruelică, cum era înainte
- după acelasi principiu ca pentru prânz, dar limitând în special grăsimile si evitând carnea, dacă deja am consumat la prânz.

MASĂ PROTIDO-LIPIDICĂ FAZA I cu glucide cu indice glicemic foarte mic:

I. ANTREURI


1. CRUDITATI RECOMANDATE: Mezeluri Altele
  • Sparanghel
  • Rosii
  • Castraveti
  • Anghinare
  • Ardei
  • telină
  • Ciuperci
  • Fasole verde
  • Praz
  • Inimă de palmier
  • Varză
  • Conopida
  • Cornison
  • Avocado
  • Germeni de soia
  • Lăptuci
  • Andive
  • Salata mâche
  • Păpădie
  • Salata scarole
  • Creson
  • Brocoli
  • Ridichii
  • Morcov (ras)
  • Linte
CRUDITATI INTERZISE:
  • Sfeclă
  • Porumb
  • Orez
  • Bulgur
  • Cartofi
2. PESTE RECOMANDAT:
  • Somon afumat
  • Somon marinat
  • Sardine
  • Macrou
  • Hering
  • Ansoa
  • Ton
  • Ficat de morun
  • Creveti
  • Scoici Saint-Jacques
  • Gambas
  • Scampis
  • Languste
  • Homar
  • Caviar
  • Scoici
  • Praires27
  • Bigorneaux
  • Crabi
  • Bulots28
  • Calamar
  • Sepie
  • Pétoncles
3. MEZELURI RECOMANDATE:
  • Cârnăciori uscati
  • Jambon crud
  • Jambon alb
  • Cârnăciori porc
  • Cârnati uscati
  • Cap de porc sau de vită
  • Tobă sau piftie
  • Cărnuri de Grisons
  • Friptură cu suncă
  • Salată de pipote
  • Friptura porc
  • Pate de ficat
  • Pate de foie gras
MEZELURI INTERZISE: 
  • Caltabos alb
  • Quenelle29
  • Terine continând făină
  • Cârnăciori industriali
4. ALTELE RECOMANDATE:
  • Mozzarella
  • Brânză de capră
  • friptă caldă
  • Timus de vitel
  • Picioruse de broască
  • Escargot (melci)
  • Omletă
  • Ouă tari
  • Ouă prăjite
  • Ouă mimoza
  • Aspic de ouă
  • Supă de peste
ALTELE INTERZISE:
  • Foitaje
  • Buseuri regale
  • Plăcinte
  • Clătite
  • Sufleuri
  • Blinii
  • Pâine prăjită
  • Crutoane
  • Pizza
II. FELUL PRINCIPAL

1. PESTE RECOMANDAT: 
  • Somon
  • Macrou
  • Ton
  • Sardine
  • Hering
  • Bar
  • Dorada
  • Merlucius
  • Cod
  • Somn
  • În general, toti pestii de apă dulce si sărată
PESTE INTERZIS:
  • Peste pane
2. CARNE RECOMANDATA:
  • Vită
  • Vitel
  • Porc
  • Oaie
  • Miel
  • Cal
  • Iepure
DE EVITAT: Bucăti prea grase

3. PASARI RECOMANDATE:
  • Pui
  • Găină
  • Cocos
  • Bibilică
  • Curcă
  • Gâscă
  • Rată
  • Prepelită
  • Fazan
  • Porumbel
DE EVITAT: pielea

4. MEZELURI, ORGANE, VANAT:
  • Iepure
  • Iepure de câmp
  • Căprioară
  • Mistret
  • Caltabosi
  • Sângerete
  • Jambon
  • Inimă de vită
  • Limba de vită
  • Timus de vitel
  • Rinichi
  • Picioare de porc
DE ELIMINAT: Mezeluri prea grase
Vom putea începe, de exemplu, cu o ciorbă de legume (fără cartofi si morcovi) sau cu o supă cremă de ciuperci sau de rosii, fără grăsime. Lintea, fasolea sau mazărea pot fi însotite de ceapă, de un sos de rosii sau de un sos cu ciuperci
Acasă, veti încerca, să preparati ciorba de legume cum se făcea altădată: praz, telină, varză (fără cartofi !); îi va urma o omletă mică împreună cu o salată.

III. GARNITURILE
RECOMANDATE:
  • Fasole verde
  • Brocoli
  • Vinete
  • Dovlecei
  • Spanac
  • Ciuperci
  • Salsifi
  • Telina
  • Bette
  • Măcris
  • Andive
  • Napi
  • Praz
  • Rosii
  • Ceapă
  • Ardei
  • Amestec de legume
  • Conopidă 
  • Varză
  • Varză acră
  • Cristofine
  • Salate verzi
  • Spumă de legume (fără cartofi)
  • Anghinare
  • Mazăre
  • Linte
  • Fasole uscata
  • Fasole oloagă
  • Năut
  • Morcovi cruzi
DE ELIMINAT:
  • Cus-cus
  • Castane
  • Cartofi
  • Morcov gătit
  • Orez
  • Paste
Dar vom putea să mâncăm si o portie de paste integrale, orez complet sau gris integral, pe care le vom garnisi cu legume si sos sau coulis fără grăsime. Aceste alimente contin proteine vegetale, fibre, vitaminele B si numeroase săruri minerale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu